Alltså hallå...varför?

Varför heter det En mus, flera möss, men en ros, flera rosor?


Borde det inte antingen heta ros-röss och mus-möss eller ros-rosor och mus-musor?


Tycker svenska språket är lite inkonscekvent (A)

Laddat upp inför sommaren...

Men jag tror jag är fel ute?
Brukar det inte var på vintern man sitter inne och tittar på film? (A)

Jag har iaf beställt 5 dvd-filmer idag, som jag tänkte gotta mig med, typ när det regnar :)
Från ett såntdär erbjudande, nån filmklubb där öppningserbjudandet är 5 filmer för priset av 1 =).
Sen skyndar man sig fort som pip och avslutar medlemsskapet så man inte behöver köpa något mer (A).

Blev iaf Arn, Cloverfield, 1408, råttatouille och Good luck chuck (tror jag).

Höll på att få spunk på hela grejen dock.
Det funkade så att man skulle välja ut de filmerna man ville ha (av kanske...75 st), riva ut den lilla lappen med den filmens framsida, typ 2?1 cm, och sen klistra på den i en liten ruta :o
Och så göra likadant med alla 5 + några erbjudanden.
Hallå, man är myndig om man beställer sånt och klistra och riva ur osv borde man väl ha vuxit ifrån att tycka om då? =D.
Jaja, nu är det iaf färdigt!



Nu kan det få regna lite. men bara lite =D



Varför är vi så fega?

tänkt lite på ett lustigt fenomen många männsikor, kanske de flesta, pysslar med.
Det är att man inte säger ifrån om man blir illa behandlad, utan är tyst och går och är ledsen/arg/sur/förbannad whatever för det länge efteråt sen. Sen träffar man personen man tycker gjorde ntt fel igen, och är lite sur på honom eller henne i smyg fortsättningsvis.

VARFÖR gör man så? Varför är man inte ärligare och säger ifrån direkt när något känns fel?
Man behöver ju inte vara otrevlig, räcker väl med att säga "fast jag tycker såhär", eller "det är såhär", "jag gjorde så därför att" tex, så man kan förstå varandra. Ofta handlar ju sånt säkert om att man missförstår varandra.


Jag är själv sån, lite konflikträdd samtidigt som jag inte vill ha något "bråk". jag vill att alla ska tycka om mig alltid och jag vill inte vara ett besvär för någon. Men ibland behöver jag faktiskt lära mig att säga ifrån och "stand up for my self" (det där med att veta vad det heter på svenska...).

När man gör det känns det ju så mycket bättre...



Måndag...höll jag på att skriva =D

Men det är ju tisdag!

Idag är jag på bra humör, solen skiner både på himlen och i mig =).

Har varit inne i skolan och haft muntligt anförande för min svenskalärare. Jag förberedde det på en timme innan jag åkte (A). Fick sitta tillsammans med en kvinna som skulle redovisa en bok muntligt. Så intressant att gå på komvux för man får träffa så mkt olika människor, inte bara folk i sin egen ålder. Eller snarare INGEN annan i sin egen ålder =D. Jag stod och småpratade lite med kvinnan och hon frågade hur gammal jag var, och när jag svarade att jag var 19 sa hon "jahaa, men då har du ju hela LIVET framför dig!"

Och ja...det har jag ju =).

Redovisningen gick iaf jättebra!
Hon sa att jag pratar med bra flyt och med röd tråd rakt igenom, det är intressant att lyssna på, lagom tempo, stort ordförråd och att jag har en utstrålning och ett engagemang som gör mig intressant. MVG. Jag blev JÄTTEGLAD!.
Utlver det sa hon att jag skriver väldigt bra och att jag är duktig, så mitt G på grammatikprovet kommer inte stoppa mig från att få MVG. =D.. Jag gillar min svenskalärare nu (A).

Dock sa hon att jag använde lite mkt "så", "sådär" och att jag smackade ibland när jag pratar :o.
Tjoho. Det har jag aldrig tänkt på, men tydligen gjorde hon också det och det har jag inte märkt =D.

ojoj, mkt skolprat och jag är glad, vad händer?
Sen har jag varit nere i affären och köpt sofis mode och jordgubbar, ska sätta mig med det ute i solen och jobba på brännan lite.

Sen är det iväg till teorikursen vid 5, och så stallet efter det.
Imorgon är jag ledig :). Men då ska det pluggas!


Gårdagen var spännande... jag och mamma hjälptes åt att stolpa upp det sista i hästarnas sommarhage, trästolpar också. För er som inte vet så måste man först "spetta" i marken med ett ASTUNGT järnspett innan man slår ner trästolpen med en klubba. Dessutom var det stenmur där vi skulle slå, så det var typ omöjligt att få ner dem... PUH!. Jag svär inte så mkt annars, men när jag är frustrerad(typ när nått inte går) eller rädd (typ läskiga karuseller), då låter jag inget vidare =D.
Men vi lyckades!  Sen följde jag med Julia ut och så klättrade vi lite med hästarna i skogen.
Var hemma strax före elva^^.


Btw så är det fortf No Air med jordin Sparks som gäller. Den gick på repeat hela natten och hela morgonen, och så lyssnar jag på den nu =D
Inte ens faktumet att min dator är trasig irriterar mig idag.

Just det, jag har hunnit med att vara ute och springa idag också, och så tryckte jag lite armhävningar efter det =D

Jahopp. Nej. Nu ska jag ut i soolen!
Ha det fint!

image11





Tell me how I'm supposed to breath with no air?

hett tips... Jordin Sparks(Chris brown) - No air.
Där har vi typisk Telesmusik =D

hmm... vad var det jag tänkte blogga om?


kan väl rabbla upp lite vad som händer sålänge...

Gårdagen var lugn, morsdagmiddag med farmor+farfar och mormor.
Min farfar är söt, haha.
Min mamma är en sån som tycker om gamla saker (möbler, typ stolar, byråar osv) och har nyss köpt ett köksbord med stolar på nån auktion som hon är jättenöjd med. man märker på mamma att hon är jättenöjd när hon kommer upp till mig en gång i kvarten och säger "visst ÄR de JÄTTEFINA?!?! Jag är SÅÅ NÖJD!!!". hehe.
Jag bara "jaadå, så fina så", oavsett vad jag tycker. Det blir bäst så (A).

Iaf visades ju självklart bordet upp och eftersom min farfar gillar pengar (om han inte berättar priset på minst 20 av hans senast inköpta varor när man träffar honom blir man orolig) frågade han självklart vad det kostade. Mamma bara "200 för alltihop, det är ju ingenting", och farfar bara utbrister "oj men det var HELVETESbilligt!!!". Typ helt lyrisk. haha. jag tror inte man fattar det roliga om man inte har träffat honom :D

Sen blev det stallet på eftermiddagen, tog en tur till ridbanan och tömkörde Rosie, Becca var med och dressyrade på P, Rosie var jätteduktig, som vanligt :) Fick leka lite över en bom på slutet också. Idag blir det ingen ridbana, Rosie ska få ut och slappa i skogen tänkte jag, kanske klättra lite i nån backe.

jaao. Händer det ngt mer idag, förutom häst? Njaaa. Hundar, planera veckan lite...  ska göra schema för att leka med ett gäng, har det lite tight just nu :D Party i helgen!

Just det. STÄDA. Jag måååste.
Jag kanske ska ge mig själv en belöning som jag får efter jag har städat?


IF IT MAAKES YOU HAAAPPYY

it cant be that baaaaaad.

Wiie :D



Lördag.
Sol.
Kärlek. (alltid)
Bra förutsättningar, eller hur? =)


vaknade 07.20 och åkte till stallet, släppte ut pållarna i uppehagen en liten stund medans jag grejade klart övre delen av sommarhagen som de fick inviga idag. När det var klart fick Rosie gå in i stallet och så ledde jag ner de andra två. De blev överlyckliga, Flugan trippade hela vägen till hagen, jättespänd med huvudet bland molnen :D

Rosie blev lite upprörd först men eftersom hon är en sån klippa lugnade hon sig fort, och när jag pysslat med henne tog vi en sväng till ridbanan, hon var jätteduktig! Mattes pluttisnuttismuttifnutti <3<3<3  haha:D Hon äääär ju det. Kändes bra, jag trippade runt och grejade med hästar och fixade hage i kort klänning och låga skor bland alla brännässlor bara för att jobba på min solbränna (A). Jag, normal? I dont think so :D
Rosie blev iaf också jätteglad när hon tillslut fick joina de andra i "nya" hagen, travade iväg samtidigt som hon gnäggade :D


Sen har det varit jordgubbar (tredje dagen i rad, craving på g), kravmorötter (för de är asgoda), solen och massa mys. Ikväll blir det tjejkväll =)


Jag har klippt mig idag föresten, eller ja, toppat lite :D  Jag är faktiskt ganska duktig måste jag säga! men mitt hår är så fluff så det syns inte om det inte är perfekt, kanske därför?
Sen tänkte jag färga, men lets say att färgen jag hade hemma var lite...gammal (A).
haha. Jag vill ha en ny!

jahopp jahopp. Jag satt och klurade på nått jag skulle skriva förut men eftersom jag är halvt senil så försvann det.
Kanske kommer senare :)


Mitt hjärta <3

image10

Sätt färg på tillvaron!

Nu ska mitt tråkiga barr  få en ny nyans.
Ska färga mitt hår :D
Men jag har lite beslutsångest. Antingen blonda slingor, eller "golden praline", eller ljusbrunt.
Och jag har velat mellan dessa hur länge som helst, så nu blir det såhär:

1. Golden praline, snarast! Den är typ guldblond, inte ljusblond.

2. Om inte 1 blir bra, ljusa slingor i det guldiga.

3. Om inte 2 heller blir bra, ljusbrunt :D


Bra plan va?!

Hoppas jag slipper bli ljusbrun bara... är lite nyfiken på det men samtidigt väldigt tveksam :p
Hur som haver ska det toppas också, burret :)



"Gud vad du är bortskämd!!"

Har varit en dålig dag idag fylld med migrän och annan skit, så jag tänkte kasta lite omkring mig medans det kokar runt i huvudet.

Jag har många gånger i mitt 19åriga liv fått höra att jag är bortskämd.
Gemensamt för de som säger så är att de har mindre materiella ägodelar än jag, deras mamma är oftast inte lika "curlande" som min, och de känner mig inte så bra. Jag har svårt att tro att någon av min nära vänner skulle kalla mig bortskämd.

De som anser att jag flyter på en räkmacka (kul uttryck förövrigt ^^) ser bara det som syns utåt, dvs att jag får mkt hjälp av min mamma på alla sätt, har egen häst, egna hundar, mkt kläder, endel dyra märken osv...  

Jag har betalat mina hundar själv, betalar mkt av min hästs dyra uttrustning själv, hon ger mig ca 3 timmars arbete om dagen och jag har fått offra mkt för att kunna ha henne. Jag har inte betalat henne själv och inte heller hästtransporten, men det tror jag inte många med häst och transport i den prisklassen i min ålder har gjort...
Jag kan ta ansvar, vet pengars värde, är en ödmjuk och trevlig människa mot andra så vad är problemet?
Sen att jag ibland väljer att köpa dyra märken på hästgrejer, smink osv är väl upp till mig, jag sparar ofta och köper färre dyrare saker istället för många billiga...  det gör mig inte till bortskämd ^^

Tycker sånthär är så onödigt och det känns som att det mest bara bottnar i avundsjuka.
Jag orkar inte säga något när någon nämner det, jag orkar inte ta diskussionen och det känns bara onödigt att försöka motbevisa, men ibland blir man trött.
Visst, jag HAR egen häst, hundar, min mamma ställer upp i 9 fall av 10 och jag har mkt materiella saker... men det gör inte mig till en bortskämd snorunge som har det bättre och lättare än alla andra.
Jag är otroligt tacksam för det har har och jag känner mig extremt rik när det kommer till vissa saker (nu menar jag inte rik som i mkt pengar), men mitt liv har varit och är låångt ifrån en skön räkmacka.


Materiell rikedom är inte samma sak som själslig rikedom... det känns lite som ett hån när någon tror att jag jag bara glider runt och har det gött liksom.
JAG vet att det inte stämmer och borde egentligen bara låta såna kommentarer passera eftersom jag vet att det inte ligger någon sanning i det, men jag vill ändå inte att folk ska gå omkring och tycka såna saker om mig, än mindre sprida det till andra.
Man vet inte alltid så mkt om människorna runt sig som man tror, och jag tycker man ska vara försiktig med att döma andra på det viset...

Det finns massvis med människor som har bättre förutsättningar eller mer tillgångar än jag, och visst kan jag bli avundsjuk, men jag blir också GLAD för deras skull. Har man möjlighet, varför inte liksom?
Ska man behöva skämmas över det man har ?


Så mitt "råd" till andra idag blir; var ÖDMJUK, tänk efter innan du talar, fundera över om du faktiskt har rätt att döma?

Och så kan jag ju köra in ett härligt "ordspråk"; "Det A säger om B säger oftast mer om A än det gör om B."
Hängde du med? ;)

I'm in love

Den här ska bli min såsmåningom <3

image7

image8

Måndag. Härliga Måndag?

Alltså helt ärligt. Måndagar är de värsta dagarna på hela veckan. Till och med värre än torsdagar. Och denna måndagen är inget undantag, jag är irriterad, bitter, arg och en allmänt dålig människa. Hmmm.

MEN, inte helt genomsur. Jag är ganska lättad, eftersom jag fått ett "besked" som jag oroat mig för i några veckor nu. Hoppas jag kan lita på det... verkligen!

Sånahär dagar när livet känns lite.... molnigt blir jag rent sagt förbannad på solen om den skiner. Det känns som att den sitter där uppe och hånar mig, skrattar och kastar skit i ansiktet. Vafan kan inte vädret sympatisera lite iaf?
Och så blir jag arg på mig själv för den enda som bestämmer hur jag ska må är jaaag. Hallelujah.



Min mamma är söt idag iaf.
Rosie har ju haft lite trassel i ryggen och är iof bra nu och under igångsättning, men mamma hade pratat med någon som rekommenderat back on track. Back on track är för er som inte vet en kinesisk läkepryl som kommer i ryggplattor och benpaddar osv, som hjälper läkning och förebygger skador. Finns för både människor, hästar och mindre djur. Jag har varit nyfiken på det länge men tänkt att mamma aldrig skulle gå med på det, det har tagit mig ett tag att bearbeta henne så hon förstod att det är viktigt med BRA transport, UTPROVAD sadel av bra märke, att träna för instruktör ofta osv. I dont wanna push it.
Jag tänkte att förmodligen skulle mamma bara tycka attd et var onödigt extra som återförsäljarna försöker pracka på överbeskyddande hästägare (ja, som jag då ungefär haha). Men det funkar ju, många använder det och är supernöjda!.

Så kommer hon på det själv! hallå? =) Men bra är det iaf. Hennes exakta ord var "Vi får ju vara så rädda om henne som vi kan". haha. Jaaa, äntligen! Jag har manipulerat henne, det där låter precis som ngt jag brukar säga :D
Så nu blir det en ryggplatta därifrån som hon får ha inne på nätterna :).

Hmm, vad händer mer idag? Ingenting hoppas jag. Trodde jag skulle ha prov imorgon men icke då, bara körskolan på kvällen. Ska försöka komma på ngt muntligt anförande som passar också.

Lördag förmiddag

Förmiddag är det väl innan kl 12?

Somnade strax före tre igår, vaknade strax för elva idag. Helt okej, men ändå är jag så seg... skulle lätt kunna sova några timmar till. Men nej! idag ska jag vara flitig. Ska ta tag i mitt rum och bli KLAR med det, greja och fixa med allt som ska säljas imorgon och så ska hästen tömköras, jag ska springa osv...
Och jag har inte lust med något av det. VIlken rolig dag det kommer bli ^^
Kanske blir det ngt ikväll.

Vad ska vi ha för rubrik?

Tänkte bara... jag vet inte riktigt. Skriva lite?

Den här dagen är högst ointressant änsålänge.
Lyckades försova mig och vaknade 6.30 istället för 4.30 (dont ask ;) ) som jag planerat.
Gaaah. Fick panikplugga lite och fixa iordning mig och så var det bara att åka till skolan eftersom jag skulle ha grammatikprov. Wiiie.

Dock var jag såpass välplanerad att jag åkte in så jag var där 8.00 istället för 9.00, då jag hade provet. Det är inte så lätt att lockas att göra ngt annat i en skola där alla andra är vuxna okända människor liksom.
TYckte jag hade allt, komparationer, teman, genus, interjektioner,modala hjälpverb, ja allt såntdär som det inte känns som att man behöver veta satt. Så kom provet, och endel gick bra. Men typ hälften handlade om ADVERB :S
Jag bara... vad fan är adverb? Jag hade läst lite om det och har haft det innan men tänkte att sånt hör väl inte hit så det behöver jag inte lära mig... hade en vag aning och gissade på det mesta som rörde det (A).

Wiiie. HOPPAS jag kan få vg iaf så jag inte loosar mitt mvg...  Nu är det jag som fixar dygnsrytmen, BUMS :D

Kom hem strax före elva och var typ helt jättetrött så nu har jag sovit några timmar (A). Men hallå. Vart tog dagen vägen? Jag hatar att göra så.
Jaja, what happens happens. hehe.

Skulle träffat Paula idag men våra scheman passade inte så det blir fika på Lilla Blå imorgon istället. Ska bli mys =)

Så, dagen som är kvar;  springa + promenixa, köra lite styrka, tömköra Rosie på ridbanan, och ja... plugga.
Jag känner mig helt asocial, har inte träffat nån på hela veckan :o
Jag får skärpa mig innan jag end up (hur säger man det på svenska?) som en ensam eremit nånstans på en såndär isbit som flyter runt i havet. Kallt kallt.


Jag fick en klänning i brevlådan idag =) Vet inte om jag tycker om den, den är lite...bohem? Och jag är inte sådär jättebohem, men det kanske kan vara gulligt :D

Jaja. Over and out!

Den där längtan efter kärlek

Ibland blir man lite kärlekskrank.
Sådär när man känner att det skulle vara mysigare att krama på något annat än kudden när man ska sova.
Så lyssnar man på en mörk skönhets nya låt (Brolle såklart, men lyssna för sjutton inte på "Solo i stockholm", den är usel :D ) och känner bara, sådär vill jag att en kille ska tänka om mig någongång!. Titta här;


Det är hon jag vill leva med
Det är hon jag vill åldras med
Det är hon jag vill dela alla dagar med

Det är hon som leder mig
Det är hon, som tar mig hem
Det är hon, det är hon som jag Älskar


Inte bara fysiskt. Det fysiska är egentligen ganska ointressant, för om det psykiska är rätt så tror jag det fysiska blir det också, på ett eller annat sätt. Haha hör ni hur det här låter, det är inte likt mig!

Hur ska jag nu lägga upp det här då, för att nå målet? :D
Inga fler krogragg och bara seriösa grejer?
Sluta backa och springa när det börjar närma sig?
jag vet inte, men på något sätt ska jag klura ut det :D



Hur kan man skada den man älskar?

 Efter en halvpissig dag tänker jag nu avsluta med en film... och bestämde mig för att se "När mörkret faller".
En BRA svensk film där man får följa en tvåbarnsmamma som misshandlas av sin man, en ung kvinna som utsätts för hedersmord och en man som hotas för att han inte ska vittna i en rättegång.
Det sistnämda är jättehemskt och jag kan inte tänka mig hur det skulle kännas, men det är främst de två förstnämda som berör mig.

Hur kan man gång på gång misshandla sin fru, den man ska älska och respektera mest av alla?
Hur kan man ta sig den rätten?

Hur kan man MÖRDA sin dotter för att inte dra skam över sin släkt?

Jag blir illamående när jag tänker på sånt, och att det pågår ÖVERALLT.
Sverige är känt som ett tryggt land där människor lever bra och har det tryggt.
Ändå sker det här i VARJE stad, kanske tillochmed i varje samhälle, i någon form.
Vad har gått fel då liksom?

Och hur ska man skydda sig och sina närmaste?
För att ta kvinnomisshandel tillexempel. I de allra flesta fall är det väldigt smarta killar/män som pysslar med sånt, de är världens finaste pojkvän till en början, precis så länge som det krävs för att kvinnan ska vara fast.
Hur ska man då veta vad det är för kille man träffar? Hur upptäcker man det innan det är för sent?

Tack och lov kan jag nog iaf säga att det inte finns någonting som skulle få mina föräldrar eller mina släktingar att utföra någon sorts hedervåld, och det är jag såå tacksam för.
Kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas att veta att man bara är älskad OM.
Det ska inte finnas något om när det handlar om kärlek mellan föräldrar och barn...


Jahopp, slutpredikat för min del...
Ta hand om varandra!

Dags att sammanfatta dagen

Tess tycker om

*gratisresa på bussen
*Två Mvg:n på samma dag och beröm från min lärare
*trevligt sällskap på bussen
*soool
*picknick med rosie på prärien :D (ett äpple, en människa, människans häst och massa gräs, kan det gå fel?)
*Sex and the city. Bästa underhållningen ever! Min SATC-box ligger höögt på listan över viktigaste ägodelar (A)
*Rosa-tema. Rosa sjal, rosa skor, rosa allting. Jag blir glad :D





Tess tycker inte om


*långa naglar på killar :o:o:o  såg och höll på att spy :|




ååh vad skönt att jag tycker om mycket mer än jag inte tycker om idag :D
Men glöm inte det killar, naglar är till för tjejer !


Belöning

eller en present till mig själv?


Med anledning av det förra inlägget.
Är jag inte värd?

image6

Jag har ju velat ha dem jättelänge.
YSLmascaran + dessa + nån söt fin klänning.
Låter fint?

stort ha-begär från min sida.
Jag behöver dem inte, men min själ skulle må väldigt bra av dem (A)
Jag har liksom velat ha dem sen... hur länge som helst, och har jag inte glömt dem än känns det som...

att jag vill ha dem :D

Man kan aldrig få för många svarta pumps, eller hur var det nu?

En liten seger?



Måndagen den 5e maj 2008 har varit en dag fylld med blandade känslor.
Inget dramatiskt har hänt, inget hemskt, inget fantastiskt.
Ändå måste jag säga att den varit ganska...svår.

Jag vill inte vara för privat på internet, herregud jag har precis lärt mig att vara lite privat med mina närmaste.
Men dagen började med min så vanliga kamp som i bra perioder viftas bort och glöms efter en joggingrunda, och som i mina dåliga perioder tar över hela dagen. Och dagen efter. Och 5 dagar efter det. Jag förstör ju mitt eget liv?!
Vafan liksom.
Jag hade i princip bestämt mig för att "släppa" idag (helt omöjligt för ovetandes att fatta vad jag menar, men det är gasnka bra) och planerade för det.
Åkte till stallet på kvällen och berättade för mamma vad jag planerade. Och hon satte en käpp i mitt hjul.
Planen funkade inte.
Och jag fick panik.

Ni förstår, jag är kontrollfreak ändå in i benmärgen. Blir det inte som jag tänkt mig med det specifika som förstört mitt liv de senaste åren så får jag PANIK, hyperventilerar och kan inte tänka framåt.
Normalt sett kan jag tackla de flesta situationer men när det gäller detta måste jag ha KOLL.
Nu gick inte det. Och mor gav sig inte. Och jag blev jävligt förbannad, tvingade henne att åka hem och tänkte både det ena och det andra om henne i mitt huvud.

Och det gick över.
Och det var så jävla skönt. (vem har bestämt att man inte kan börja alla meningar med och? )

Såå skönt att känna att det som behövdes var att leva genom paniken, att inte trycka undan den och döva den utan härda ut den, för då bleknar den tillslut. Så skönt att känna att jag klarade av det.
Och nu styrde jag dagen i en helt annan riktning. En bra riktning.
Jag gick en promenad med Rosie och Julia och Flugan, Jag och Rosie (nåja, Rosie betade) tittade på när Julia och Flugan hoppade lite stockar på prärien.
Jag bara andades, och kände "jag klarar det här".
Och det gjorde jag :)
Jag är grym!


Så det så.


Konsten att manipulera

Jag har aldrig direkt haft problem att få människor att göra som jag vill, och få saker på mitt sätt.
Trots det har jag alltid varit en mkt snäll människa (höhö), aldrig den som skriker och slår i dörrar för att få sin vilja igenom.
Hur gööör man då för att få andra människor linade kring sitt finger?
Manipulation is the shit!

Det gäller att få den andra parten att TRO att det jag vill i själva verket är en fördel för dem.

Tex. Min far var idag beredd på att behöva skjutsa mig till stallet för att luncha hästarna. (Jag är sjuk).
Dock visade det sig att jag inte behöver luncha, för en annan tjej kunde ta det passet.
Då kände jag att jag ville ha lite grejer från affären, och kan inte med att gå dit själv. Jag ser så ynklig ut just nu (A).

Hade jag ringt pappa och sagt "kan du åka till affären åt mig?"
hade han förmodligen sagt; "neej, det hinner jag ABSOLUT inte!!"

Därför sa jag;
(jag) "hej"
(pappa)  "hej"
(jag) "du behöver inte skjutsa mig till stallet, **** kunde ta lunchen"
(pappa) "nähä, va bra"
(jag) "men, kan inte du handla en liten grej åt mig istället? Det tar ju inte lika lång tid och jag kan inte gå till affären själv *host host* "
(pappa) "njaaaa.... vad ska du ha då...?"

och så var det klart :)


Nu kommer han :D


Förföriska fransar...

Jag är lite av ett mascarafreak, alltid på jakt efter den perfekta mascaran!
Enligt mig är det den viktigaste detaljen av sminket och hade någon ställt frågan "om du bara får behålla EN sak ur din sminkväska, vad skulle det vara?" så hade jag utan tvekan skrikit "MIN MASCARA!!!"

Foundation, massa skuggor osv använder jag bara när jag ska ut, mascaran åker på dagligen och jag tycker det räcker för en fräch look!
MEN, den måste vara bra! Ingen billig skit där inte, jag vill ha riktiga grejer :D
När jag var yngre hade jag mascaror från loreal, mybelline osv men numera, när jag använder bättre grejer, har jag insett att det ÄR stor skillnad. Och för mig är det faktiskt värt det att lägga lite extra pnegar för att få högre kvalite..

Just nu har jag Dior Blackout och Lancômes virtuoise, och båda är riktigt bra!
Dock börjar dioren ta slut så jag m¨ste köpa en ny...  (ååh neej vad JOBBIGT!! (A) )

Funderar starkt på att prova en YSL den här gången, många jag pratat med har rekommenderat den, speciellt modellen "False lash".  mjaaau, hööög vill-ha-faktor!

image5

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihh <3<3<3 :D  Ich will ha!

haha

måste tillägga.
För er som inte känner mig, när jag blir upphetsad/exhalterad över något skriver jag väldigt fort, vilket brukar resultera i att bokstäverna hamnar i fel ordning (A)

Hehe. Jag är sån. Typ såhär:

Hje jag heetr therese, och jag tykcer dte är ltie såvrt att skvira i rtät ornding faktiskt.


Jag trycker så fort på tagenterna och postar alldeles för fort så då blir det så!
En underbar geneskap hos mig.
ja ni ser ju.

Jag ska måla hela världen...

eller iaf mitt rum!
Ska göra något åt mina heeemska skrikblå tapeter som min syster valde när hon avr 12 eller något sånt.
Ååh så hippt det kändes du men fyy så frutkansvärda de känns nu :D

Jag har hittat min drömtapet, som kommer inhandlas inom snar framtid:
image4

Den är ju liksom helt underbar!
Guldbotten med mörkcerisa blommor på.
En vägg (den med fönstren) med den, och så resten i en sandbeige nyans som matchar guldet i tapeten.
Det kommer bli lovely!

Länge leve Sunes Jul

Alltså... för ett tag sedan var det 24e april, dvs 8 månader kvar till självaste julafton.

Då är det väl helt okej nu att liksom..bana saker som har med julen att göra, om det bara är ibland? :D
Jag har varit sjukt sjuk (ja faktiskt, så sjuk har jag varit) ända sen i söndags. Dvs en hel vecka nu!
Feber, halsont, huvudvärk och hela köret, det har faktiskt varit fruktansvärt synd om mig.
Dessutom gick jag ut och festade med detta i onsdags, nått som resulterade i att jag inte har kunnat prata på heela torsdagen, fredagen och lördagen.
Så vaknade jag i morse, fortfarande förkyld och med halspnt, men... jag har fått liite röst tillbaka!
jag låter inte som en kråka längre, jag har liite röst :)
Så den ska vårdas ömt nu idag, ska inte prata mkt  och vara snäll mot den så kanske jag kan prata i skolan imorgon. Har ju bara en riktig lektion i veckan (matte, komvux) så det känns liite b sådär att inte komma för att "jag kan inte prata".

jaja, till saken. Jag kände att det här måste firas på något sätt!
Såg att mamma hade städat lite bland mina filmer som jag dräller omkring på hela nedervåningen ( SATC-boxen innehåller måånga skivor som går att tappa bort (A) ) och i den högen låg bla Sunes Jul.
maaaaah <3<3<3<3

Det är ju typ... jag vet inte men ligger lätt på topp 20-listan om det bästa som någonsin producerats i svensk tv-historia ::D
Är nu på avsnittet där Rudolf (fantastisk människa!!) åker pulka och bränner sönder pulka + rumpa medans Sune säger "mamma... om du ska skaffa en ny pappa...skaffa en rik då."

Åhh underbart :D
Varför kan de inte göra såna julkalendrar nuförtiden?
Egentligen vore det väl tråkigt om nån kom och överglänsde Sune och gänget, men kom igen, vad är det för moralskit svt håller på med nowadays?

Mer Sune åt folket <3
image3

"Härmed förklarar jag bloggen...... öppnad!!"

*Trumvirvel*


Jahaja, vad trevligt!
Jag tänkte börja blogga lite nu, har suttit ibland mitt i natten med massa spännande grejer som bubblar i hjärnan, och inte kunnat med att väcka någon för att få ur mig det.
Vad är då bättre än en blogg?

Kan ju börja med en presentation.
Jag heter Therese, är 19 år gammal, pluggar på komvux, älskar havremoppar, är i det närmaste shopaholic och har jävligt mycket åsikter om det mesta.
Bara för att jag håller på med procent i matten just nu kan jag ju försöka dela upp mina egenskaper på det sättet.
Såhär ser jag ut, ungefär:

fast jag är lite större i verkligheten.

Det som rör sig i min hjärna:

50% hästar (dressyr)
50% shopping
50% människor av det andra könet
50% vänner
50% busigt uteliv
50% allmänt filosoferande.

Som ni märker är jag en väldigt unik flicka. Vanliga människor kör med 100%, jag får plats med lite till!

Jag älskar sex and the city, pengar, kramar och B&J-glass.

Hmmm... känns onödigt att skriva något mer egentligen?
Läs min blogg nu, Its an order!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0